Для кожного прийому їжі головний посуд – тарілки. Неможливо уявити собі гарно накритий стіл для обіду або вечері, на якій немає жодної тарілки.

Їдальні тарілки з'явилися давно. Як тільки люди почали готувати їжу, постало питання у чому її подавати. Перші тарілки робили з глини та обпалювали.  

Сьогодні також виробляють тарілки із цього екологічного матеріалу. Сучасні технології покращили їхню якість, зовнішній вигляд та інші характеристики. Існує багато видів тарілок, зокрема декоративні тарілки. Ви можете купити тарілки недорого та швидко у нашому магазині.

Різноманітність тарілок

Побачивши форму столового посуду, можна безпомилково визначити, що є тарілкою. Вона має округлу форму і не дуже великий розмір, подавати їжу у тарілці зручно та легко. Але не завжди просто правильно підібрати потрібну тарілку для конкретної страви. Розібравшись які види тарілок існують, ви не потрапите в халепу, подавши на стіл їжу не в тій тарілці.

Будь-яка тарілка має своє призначення, яке відображається у формі та у матеріалі виготовлення.  

За призначенням тарілки бувають:

  • Тарілка для перших страв. Це глибока тарілка ємністю до 500 мл.
  • Тарілка для інших страв. Це маленькі тарілки, їх можна ставити під тарілку для першого. Діаметр більший, ніж у глибоких і становить до 32 см.
  • Тарілка закусочна. У невеликих закусочних тарілках (діаметр до 20 см) подають холодні закуски. Для гарячих закусок використовують більший діаметр, як у тарілок для другого.
  • Тарілка десертна. Можуть бути глибокі та дрібні, часто оздоблені малюнком або рельєфом.
  • Тарілка хлібна (пиріжкова). Діаметр до 18 см. Використовують для хлібобулочних виробів.
  • Тарілка для оселедця та іншої риби. Має видовжену, овальну форму.
  • Кокіль. Тарілка для морепродуктів, салатів, формою нагадує черепашку.
  • Тарілка для ікри. Маленька дрібна тарілочка діаметром до 15 см.
  • Блюдо. Велика тарілка діаметром до 45 см. Страва може бути різної форми.
  • Міжниця. Тарілка з кількома відділеннями, у ній подають кілька видів гарнірів одночасно.
  • Салатниця. Глибока тарілка різної форми для салатів та овочів.
  • Стрільце. Маленька тарілка для чашок.
  • Тарілка для ополіскування рук. Тарілка подається з водою та лимоном, щоб гості обполіскували пальці, якщо на столі є страви з риби, морепродукти, які потрібно їсти руками.
  • Тарілка розетка. Глибоке блюдце для конфітюру.   
  • Креманка. Глибока, невеликий діаметр тарілка для фруктів та морозива.

Підбираємо тарілки

Перебуваючи в ресторані, ми маємо право чекати, що кожну страву нам подадуть у відповідній тарілці. Вдома до цього можна поставитися простіше і, якщо ви не часто їсте, наприклад, оселедець, то немає необхідності купувати оселедця. Деякі тарілки купити просто потрібно. Обідні тарілки для першого та другого мають бути куплені із запасом, адже вони можуть випадково розбитися. Як варіант, можна купити набір тарілок, тоді вирішиться питання з кількістю та дизайном тарілок.

Щоб купити тарілки дешево, але не помилитися з якістю, дізнавайтеся з якого вони зроблені матеріалу.

Сучасний посуд виготовляється із таких матеріалів:

  • Кераміки
  • Порцеляна
  • Скло
  • Склокераміки
  • Металу
  • Дерева

Цікавтеся сертифікатом якості посуду, навіть якщо ви бажаєте придбати тарілки в інтернеті. Не забувайте перевірити, чи підходить тарілка для мікрохвильової печі.

У нашому магазині є тільки якісні тарілки, вибирайте.

Найпопулярніші питання про Тарілки та салатники

3 найпопулярніших товарів категорії Тарілки та салатники
Діапазон цін на Тарілки та салатники від грн до грн.
Найдешевший товар категорії Тарілки та салатники .