Якісна форма для випікання порадує будь-яку господиню. З її допомогою можна приготувати не лише звичні кекси, а й хліб, торт чи навіть піцу. Сьогодні на ринку найбільш популярними стали силіконові форми. Але не гірше за вироби з інших матеріалів.
Є 4 основні фактори:
Не останню роль при виборі грає ціна, адже хочеться купити водночас недорогий та гарний девайс.
Найміцніший — це метал, а саме нержавіюча сталь. Її використовую на професійних кухнях, виробництві випічки. Її плюси: довговічність, стійкість до високих температур, зручність у догляді. Мінуси: займає більше місця.
Схожими характеристиками має вуглецева сталь. Такі форми покривають антипригарним покриттям, тому випічка не підгоряє. Алюміній надійний, але тонкий аркуш гнеться від високих температур. Його плюс — стійкість до корозії.
Чавунні служать десятиліттями, але уражаються іржею. Згодом вони тільки більше прожарюються і покриваються мікроплівкою з олії, тому тісто ідеально пропікається, ніколи не підгоряє. До недоліків відносять те, що вони громіздкі та важкі. На кухню, де часто печуть, краще купити форму для випікання з металу, тому що вона найміцніша.
Силіконова пропонує розгулятися фантазії. Матеріал тонкий, термостійкий, легко миється, не б'ється та не іржавіє. Різноманітність форм дозволить приготувати кекси або мафіни химерної форми. Але силікон має кілька недоліків: при частому використанні стоншується, можна ставити тільки на деко (а не на грати).
Якщо ви зупинили вибір на цьому виробі, запам'ятайте правила:
Кераміка виглядає привабливо, а серед переваг — тривале утримання температури. Пиріг у такому посуді пропечеться ідеально і не охолоне до подачі на стіл. Але матеріал тендітний: повинен нагріватися разом із духовкою, вбирає в пори олію, може тріскатися. Вимагає особливих миючих.
Виріб повинен розміщуватись у духовці. Форма буває різною і залежить від призначення або переваг покупця: прямокутник, квадрат, овал, коло, серце. Також відрізняються за глибиною та текстурою форми для мафінів та кексів.
Варіюються від призначення. Наприклад, модель для піци кругла, в середньому діаметром 30-34 см (що підходить для побутової духовки). Вироби для хліба мають параметри 25x13x7 см. Силіконові форми бувають одиночними або з'єднаними до листків. Якщо так зберігати чи застосовувати їх незручно, можна розрізати. Але назад склеїти вже не вийде.
У нашому інтернет-магазині є форми:
Популярний розсувний тип. Завдяки знімним стінкам можна вийняти пиріг або торт, не пошкодивши його ще теплим. Для великої маси (товстого шару тіста) краще використовувати металеву форму, яка тримає температуру.
Порційна випічка добре готується в невеликих силіконових і навіть паперових формах. Але останні найневигідніші для дому: одноразові, тісто прилипає до паперу. Якщо ви збираєтеся подавати страву прямо у формі, подумайте про кераміку або скло. Вони добре виглядають на столі, на відміну від нудних нержавій або вуглецевої сталі.
Ціни в Україні є різними. Ми пропонуємо сертифіковану продукцію від вітчизняних та зарубіжних виробників. При цьому ціна на форми для випічки дуже демократична, а асортимент значний.