У побуті потрібні форми для заморожування льоду. Сучасний ринок пропонує різноманітність моделей. Молди та форми для льоду можна купити в магазинах побутових товарів або замовити в інтернеті. Користуються попитом ємності для виливання фігурок із шоколаду.
Форма для льоду кубики – найпопулярніша. Кубічні крижинки використовують для коктейлів, напоїв, косметичних цілей. Також є форми для фруктового льоду у вигляді склянок. Вони глибокі, щоб можна було розмістити паличку для морозива.
Є спеціальна форма для криги з кришкою у вигляді палички. Пластикове накриття захищає воду від попадання пилу, надмірного намерзання, стороннього запаху.
За матеріалом виготовлення бувають:
Силіконові форми для льоду купити можна з метою приготування різної форми речовини. Вони прості у використанні, готовий продукт вичавлюється завдяки пластичності силікону. Якісні форми не фарбують продукт.
Пластикові вироби більш довговічні та міцні. Але готовий продукт з них треба вибивати або нагрівати дно, щоб крижинки випали. Обидва матеріали багаторазового використання, при правильній експлуатації майже не відрізняються характеристиками.
Великі форми для льоду використовують для виготовлення великих форм, що використовуються в барному мистецтві у цільному або розфарбованому вигляді. Популярні кулясті форми для льоду, де купити? Замовити їх можна у інтернет-магазинах. Виріб складається з двох частин (куля, що відкривається). Воду заливають через отвір зверху.
Форми для шоколаду слід купити тим, хто захоплюється кондитерським мистецтвом. Будь-які молди коштують недешево, оригінальні доведеться замовити закордоном. Основні вимоги до молдів для шоколаду та карамелі:
Переваги та недоліки матеріалів:
Типи прості у догляді та витримують перепади температур. Якісні вироби не наділяють продукт сторонніми запахами та кольором. Виготовляють на ринку різні види молдов. Це двовимірні та тривимірні моделі:
Форма для шоколаду алфавіту дозволяє виливати окремі літери. Є форми із цифрами, знаками, написами. Об'ємні молди бувають у вигляді яєць, куль, туфельок, музичних інструментів, тварин тощо
Використання молдів для льоду та шоколаду не потребує спеціальних навичок. Вони допомагають урізноманітнити подачу холодних напоїв та спробувати себе у ролі шоколаття. Важливо вибрати якісний матеріал, щоб отримати хороший продукт.