На ринку каструлі дуже різноманітні, тому господаркам складно визначитися із покупкою. Крім звичних газових плит багато хто почав користуватися індукцією. Це також ставить свої умови для придбання посуду.

купить кастрюли

Каструля — один із головних предметів на кухні. Вибираючи ємність, кожна господиня хоче, щоб вона служила їй довго та правильно. Тому важливо звертати увагу на якість: товщину дна та стінок, тип кріплення ручок, покриття без сколів та подряпин. Добре показують себе вироби від відомих брендів — вони цінують репутацію та не роблять поганий продукт.

Основні характеристики каструль

Перед тим як купити каструлі, вивчіть особливості кожного матеріалу. Основні:

  1. Алюміній. Легке начиння, призначене для варіння. Має відмінну теплопровідність, тому не доведеться чекати, поки вона прогріється. У процесі приготування на поверхні утворюється невидима оксидна плівка. Вона блокує хімічну реакцію їжі та металу. Але: якщо ви шкрябаєте ложкою або миєте алюміній губкою, покриття зникає.
  2. Нержавіюча сталь. Сучасний легкий матеріал, купити комплект із кількох предметів зовсім недорого. Має хороший антипригарний потенціал, гігієнічна, довговічна каструля. Краще брати виріб із товстим дном.
  3. Чавун. Найбільш "живучий" матеріал: у більшості чавун служить понад десяток років. Не всі страви можна приготувати у такій ємності. Але її плюс у цьому, що з роками вона стає кращою, т.к. просочується олією. Купити річ із чавуну означає забути про псування посуду на багато років.
  4. Кераміка. Підходить для гасіння, запікання. Не можна використовувати газу, якщо немає розсікача полум'я. Не любить такий виріб швидкого перепаду температур. Хоча матеріал досить крихкий, при належному догляді не менш надійний, ніж алюміній. А ще кераміка відрізняється різноманітністю дизайну.
  5. Емальована сталь. Виготовлена з металу, покритого кількома шарами емалі. Такий матеріал підходить для приготування та зберігання страв. Також відрізняється варіантами дизайну: із емалі можна зробити яскраві принти. Але: якщо покриття пошкодилося хоча б в одному місці, посуд стає небезпечним. У ній уже не можна готувати, ні зберігати.

Для зручного процесу приготування важливий обсяг виробу. З цього погляду вигідніше купувати комплекти з кількох предметів різного літражу. Так у вас буде великий обсяг для основних страв, і помірний для готування на 1-2 рази. Зараз можна купити каструлю як 2 л об'ємом, так і 5 л.

Для заготовок на велику родину краще великий обсяг. Але враховуйте діаметр дна та конфорки. Інакше багатолітражна каструля прогріватиметься нерівномірно, і їжа пригорить у певних місцях.

Ручки для каструлі бувають різні. Перший варіант — виготовлені з того ж матеріалу, що і ємність. Якщо це нержавіюча сталь або кераміка, брати їх голими руками не варто. Вирішують проблему ручки із покриттями. Наприклад, бакеліт чи силікон захищають від опіків. Цікавим дизайнерським рішенням є дерев'яні ручки.

Незамінна для сучасної кухні каструля для індукційної плити. Підходить:

  • нержавіюча сталь;
  • чавун;
  • алюміній.

Чи не підходить: скло, кераміка, мідь. Індукція працює за принципом магніту, тому важливо підібрати відповідний посуд. Про це свідчить маркування. Оптимально брати виріб з діаметром не менше ніж 12 см і товщиною дна 2-6 мм. Тоді вам вдасться готувати швидко і комфортно на індукції.

В Україні величезний вибір різних каструль у магазині HomeMarket. Пропонуємо вироби з алюмінію, нержавіючої сталі, чавуну, кераміки, скла за приємними цінами.

Найпопулярніші питання про Каструлі

3 найпопулярніших товарів категорії Каструлі
Діапазон цін на Каструлі від грн до грн.
Найдешевший товар категорії Каструлі .