На ринку каструлі дуже різноманітні, тому господаркам складно визначитися із покупкою. Крім звичних газових плит багато хто почав користуватися індукцією. Це також ставить свої умови для придбання посуду.
Каструля — один із головних предметів на кухні. Вибираючи ємність, кожна господиня хоче, щоб вона служила їй довго та правильно. Тому важливо звертати увагу на якість: товщину дна та стінок, тип кріплення ручок, покриття без сколів та подряпин. Добре показують себе вироби від відомих брендів — вони цінують репутацію та не роблять поганий продукт.
Перед тим як купити каструлі, вивчіть особливості кожного матеріалу. Основні:
Для зручного процесу приготування важливий обсяг виробу. З цього погляду вигідніше купувати комплекти з кількох предметів різного літражу. Так у вас буде великий обсяг для основних страв, і помірний для готування на 1-2 рази. Зараз можна купити каструлю як 2 л об'ємом, так і 5 л.
Для заготовок на велику родину краще великий обсяг. Але враховуйте діаметр дна та конфорки. Інакше багатолітражна каструля прогріватиметься нерівномірно, і їжа пригорить у певних місцях.
Ручки для каструлі бувають різні. Перший варіант — виготовлені з того ж матеріалу, що і ємність. Якщо це нержавіюча сталь або кераміка, брати їх голими руками не варто. Вирішують проблему ручки із покриттями. Наприклад, бакеліт чи силікон захищають від опіків. Цікавим дизайнерським рішенням є дерев'яні ручки.
Незамінна для сучасної кухні каструля для індукційної плити. Підходить:
Чи не підходить: скло, кераміка, мідь. Індукція працює за принципом магніту, тому важливо підібрати відповідний посуд. Про це свідчить маркування. Оптимально брати виріб з діаметром не менше ніж 12 см і товщиною дна 2-6 мм. Тоді вам вдасться готувати швидко і комфортно на індукції.
В Україні величезний вибір різних каструль у магазині HomeMarket. Пропонуємо вироби з алюмінію, нержавіючої сталі, чавуну, кераміки, скла за приємними цінами.