Гарний лист — запорука добре приготовленої запеченої страви. Здавалося б, що особливого може бути у звичайному листі заліза? Але сьогодні йому на ринку кухонного інвентарю приділяють багато уваги. Тому що лист для духовки — це не лише підставка для пиріжків або інших форм, а важливий інвентар для запікання різної випічки.
Виготовляється з кількох міцних матеріалів:
Також використовують алюмінієві та чавунні вироби. Вони підходять для випікання будь-яких продуктів, які не іржавіють і дуже довговічні. Серед мінусів: важкі, потрібно змащувати олією чи застеляти папером.
Сьогодні купити лист для духовки потрібно не тільки любителям порційних пиріжків. За видами: плоский стане в нагоді для форм кексів, мафінів, для розігріву в горщику або іншої ємності.
У глибокому готують великі пироги, запіканки, лазання, гарніри, м'ясо. Існують спеціальні листи для випікання піци. Як правило, вони круглі з перфорованим дном. Це потрібно, щоб тісто «дихало» і на виході вийшло хрустким. Моделі з кришкою дозволяють якісно розігрівати готові страви.
Вироби з гратами (для курки або м'яса гриль) підійдуть, якщо ви часто готуєте м'ясо вдома та любите ефект відкритого вогню. Деко з дрібною перфорацією на дні потрібні для приготування хліба з хрусткою скоринкою: велика кількість отворів гарантують хорошу циркуляцію повітря.
Щоб вибрати відповідний лист, враховуйте його розмір, призначення, матеріал і ціну. У нашому інтернет-магазині широкий асортимент від різних виробників та найприємніші ціни в Україні. Ви зможете вибрати класичний універсальний лист і глибоку ємність для запікання овочів або м'яса.